Путин захвалио рођацима погинулих руских новинара

25-05-2016 05:41:45 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин захвалио је рођацима новинара погинулих у Донбасу на молби да се помилује украјински војник Надежда Савченко осуђена у Русији за њихово убиство.

Председник Русије је изразио наду да ће такве одлуке, вођене хуманизмом, допринети смањењу сукоба на југоистоку Украјине.

„Знам да сте се пре више од два месеца, тачније 23. марта, срели са Виктором Медведчуком (лидером јавног покрета Украјински избор), а затим ми се након тог састанка обратили са молбом за помиловање Савченкове, коју је осудио руски суд.



Нећу се враћати на трагедију због које сте изгубили своје вољене. Желим само да вам се захвалим за такав став и изразим наду да ће такве одлуке, које су пре свега вођене хуманошћу, довести до смањења сукоба у зони конфликта и помоћи да се избегну слични страшни и непотребни губици“, рекао је Путин на састанку са рођацима погинулих новинара, сестром Антона Волошина и супругом Игора Корнељука.

„Много вам хвала“, додао је председник.

Суд је утврдио да је 17. јуна 2014. Савченкова променила смер артиљеријске ватре на групу луганских оружаних снага и руских новинара, када су убијени новинари Игор Корнељук и Антон Волошин.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут