Још једна италијанска регија разматра признавање Крима

26-05-2016 09:37:09 | | / vostok.rs |


Чланови Савета северозападне италијанске регије Лигурије изнели су на разматрање пројекат резолуције којом би се од италијанских власти захтевало да призна Крим као саставни део Русије, као и укидање антируских санкција, изјавио је секретар за економски развој Лигурије и бивши италијански посланик Едоардо Рикси.

Иницијативу за ту резолуцију покренула је партија „Лига севера“, а потписе је депоновало 16 чланова од 31 члана локалног савета из свих владајућих партија лигуријске регије.

„Гласање би требало да буде одржано 7. јуна, а ми смо сигурни да ће тај документ бити усвојен“, рекао је он.

Према његовим речима, та резолуција би требало да буде јасан политички сигнал Европи да се врати отвореном дијалогу са Русијом.

„Русија за нас представља важног политичког и економског партнера, а Европа без Русије — није Европа. Сматрам да ЕУ под хитно мора да промени свој став по питању Русије, с обзиром да је та земља важан део нашег континента“, истакао је Рикси.

Он је такође рекао да због санкција велике губитке трпе италијанске компаније, а то да је Крим руски, како је рекао, то је одавно познато будући да је у питању историјски податак.

Претходно је резолуцију о признавању Крима саставним делом Русије усвојила италијанска регија Венето, а затим је та иницијатива покренута и у северној области Ломбардији.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут