ПОДАНИЦИ ТРИБАЛИСТИЧКЕ ИДЕОЛОГИЈЕ

03-05-2014 08:21:03 | | / mojenovosti.com |

САД и владе Западне Европе се одавно у својој основној спољнополитичкој оријнтацији понашају и делују у складу са трибалистичком идеологијом, која је садржана у погледу на свет оног чувеног Хотетонта који је на питање мисионара шта је добро, а шта, пак, зло одговрио:“Добро је кад ми опљачкамо припаднике суседног племена, а зло је кад они опљачкају нас „.

Све елите САД после Другог светског рата делују са позиција трибализма

Одговор оног Хотентота Карл Потер је назвао зачетком идеологије трибализма која је неспојива како са нечелима изворног хришћанског универзализма, тако и са темељним принципима демократске политички и праксе .

Обузете жељом да доминирају и практично владају целим светом ,све елите САД после Другог светског рата,уз подршку своје пословне пратње из Западне Европе,јер се тако слободно могу назавти, пошто нису ништа друго, иузев Де Голове Француке до смрти генерала ,ове моћне државе, које су своју снагу сјединиле у НАТО, не делују никако другачије него у неким варијантама модерног, стратешког трибализма.

Примера за трибалиситичко понашање у скалду са идеологијом оног Хотентота , САД и пословне му пратње из Западне Европе , у периоду од завршетка Другог светског рата наовамо, има толико много, да је тешко наћи и један случај почевши од рата у Кореји па до недавне ломаче у Дому синдиката у Одеси на којој су горели Руси,у којему су се САД понашале на начин који би у било чему одударао од оне чувене „тезе „ Хотентота:“Добро је кад ми опљачкамо припаднике суседног племена, а зло је кад они опљачкајуи нас.“

Амерички трибалисти цео свет прогласили свјоим прћијом

Амерички трибалисти су цео свет прогласили својом прћијом, а „учење „ оног Хотентота уздигли до начела „заштите националних о државних интереса САД „ које је се мора уважавати као светско добро „.

Сви председници САД у улози оног Хотентота

Сви предсеници САД после завршетка Другог светског рата су се као катихизиса владаоца, у односу са другим земљама придржавали принципа одбране „америчкх националних и државних интереса „ онако како су је усвојили по „доктрини „ оног Хотентота.

Своје погледе на спољни свет, цињеве и домашаје, амерички председнци су усклађивали искњучиво са модерном верзијом трибализма.

Сваки послератни председник САД , почевши од Ајзенахауера ,је одмах након уласка у Белу кућу током целог свог боравка у њој , свеједно да ли је трајао четири или осам година,играо улогу оног Хотентота, трудећи се да оствари његове погледе у односу на друго племе ,придржаајући се трибалистичког , измењеног и допуњеног пословника о раду.

Тако се током протеклх шест деценија на сцени Беле куће променило више алтеранција у улози оног Хотентота , него у Великој Битанији оног Хамлета, заточеника дворца Елсинора.

Трибалистички монолог су тако говорили и доследно остваривали оно што се у њему каже: Ајзенахауер, Никсон, Кенеди, Форд, Картер , Реган, оба Буша, Клинтон, Обама.

Регионални походи оног Хотентота са циљем да се окружи Русија, најитимнији амерички сан

Регионални походи оног Хотентота који је убеђен да је добро „ако ми опљачкамо друго племе „, што чини основу америчких државних и националних интереса,по разним крајевима планете су биле само показне вежбе,ратни мозаици за опкољавање и удар на Русију, што би значило остварење најскривенијих и најинтмнијих америчких снова.

Овај амерички сан одсањан је по сановнику оног Хотентота још у Вијетнаму у коме су заложили својих 50.000 војника , само зато да би најавили окружење тада моћног Совјетског Савеза,за чијим енергетским богатствима чезну од поодавно амерички владаоци уз подршку своје пословне пратње из Западне Европе , ( не сме се никад пропустити да се то помене.)

Трибалистичка еуфорија је владала у САД и код њихове пословне пратње из Западне Европе кад је Совјетски Савез почео да се распада, а ратни бубњи оног Хотентота који су се проламали у СФРЈ при распаду слушани су у модерном трибалистичком царству као најтананије симфоније у част остваривања америчких националних и државних интереса.

Кад су Шиптари жарили и палили по Космету, убијајући не само службена лица државе СРЈ, него и цивиле , у почетку је то било лоше за трибалисте САД,па су УЧК прогласили за терористичку организацију . Али кад су видели да од србских жртава и отимања дела српске државе , могу извући неку корист, одмах су прогалсили да је добро то што Шиптари чине. И основали другу албанску државу на Балкану, прву НАТО државу на свету.

У случају Крима, ту има нешто што им не штима

А у случају Крима,ту има нешто што им не штима, јер то чини друго племе, Руси, па је самим тим лоше.

Кад су снаге безбедности СРЈ интервенисале на Космету против терористичке оранзације УЧК 2008.године,то је по виђењу америчких и НАТО трибалиста било лоше, па је цело НАТО племе учествовало у бомбардовању Србије , проглашвајући не само вјне и индустријске објкте и војску,него и све грађане ,за легалне мете, и то је било добро.

Ових дана кад пучистичке власти Украјине подижу оружану силу и употребом авијације и тенкова ратују против сопственог станоништва и спаљју Русе, у Дому синдиката у Одеси,највећој ломачи модерних времена, трибалисти из Беле куће уз подршку своје пословне прање из ЕУ подржавају, инспиришу и помажу тај заједнички злочиначки подухват,са образложењем „да државне структутуре једне демократске државе као што је то недавно постала мајданска Украјина ,имају право да свим средствима заводе ред на целој свјојој територији „.

То је за трибалсите из Вашингтона и њихову пословну пратњу из ЕУ ,према учењу оног Хотентота , добро , јер је уперено против другог племана, Руса.

А све што се предузима са циљем да се на било који начин нанесе штета Русији, је по трибалистичким верзијама америчких Хотентота , добро, јер је у националном и државном интереу Империје.

Као што је, по схватању трибалиста, лоше, врло лоше, кад Русија јача и постаје све моћнија.

Бранко Ракочевић