Оснивач „Алибабе“: За 200 година ће људима законски забранити бесмртност

27-05-2016 01:38:49 | | / vostok.rs |


Човечанство ће за 30-40 година пронаћи лек од рака, а затим ће открити и тајну бесмртности, међутим након 200 година ће вечни живот морати да буде законски ограничен, сматра оснивач интернет трговине „Алибаба“ Џек Ма.

„Узимајући у обзир технологије којима владамо, у наредних неколико десетина година човек ће у потпуности открити све тајне људског тела и људски живот ће се продужити. Међутим, 200 година касније могуће је да ће се појавити закон који ће ограничити људски век на 200 година“, рекао је он.

Кинески милијардер је наступајући на економском форуму у Астани рекао да је та црта у човеку увек била присутна – да истражује, машта и да све мења.

„Прва технолошка револуција била је када су људи схватили да су машине јаче од њих. Друга револуција када је човек научио да лети. Трећа револуција биће када човек научи да ослободи свој ум“, каже он.

Говорећи о технолошком напретку, Ма је рекао да је у последњих неколико година интернет променио свет, aли ускоро ће те промене бити још драстичније и тога се не треба прибојавати.

„Када су се први пут појавиле машине, људи су се уплашили да ће остати без посла. То се није догодило. Штавише, отворила су се нова радна места. Нова индустријска револуција ће такође отворити нова радна места, зато се не треба плашити већ укључити машту“, закључио је он.