ЈУЛИЈА ТИМОШЕНКО ПОЗВАЛА ДА СЕ У ОДЕСИ 9 .МАЈА НАПАДНУ ВЕТЕРАНИ!

05-05-2014 10:48:48 | | / mojenovosti.com |

На You Tube се распростире клип снимљен на саветовањуоджаном ових дана у згради администарције Одеске области.
На том снимку бивша председница владе Украјине, а након тогаробијашица са неиздржаном казном затвора, а сада чланицахунте која је државним ударом дошла на власт у Кијеву, издала јеуказ:
„У оквиру шампионата Украјине... како би се узбунила Одеса,неопходно је извести напад на ветеране! „



Подсећамо на изјаву лидерке партије „Батикившчине „, ЈулијеТимошенко, од пре неколико недеља да „Русјиу треба напастинуклеарним оружјем“.Скрећемо пажњу и на упозорење од 25.априла Службебезбедности Украјине како неке злонамерне групе планијрају да 9.маја изазову у Одеси провокације:
“Те групе се припремају да цинично изведу тероростичкепрепаде на ветеране, како би за те акције насиља могле оптужитипроукрајинске снаге“.
После саветовања одржаног пре неколико дана у просторијамаОбласне администрције у Одеси , на којему је Јулије Тимошенкоиздала указ о провокативном нападу мајадановаца на Дан победе, јасно је које су то „злонамерне групе „ које овај препад наветеране у Одеси планирају .
Као што постаје све очигледније да се Одеска катастрофа 2.мајаније десила случајно и стихијно.
Провокације које украјинска хунта планира да изведе нападомна ветеране, своје грађане, на свети Дан за милионе људи, ДанПобеде ,ужасавају својим цинизмом.
Да ли је ово још један од „бисера „ Јулије Тимошенко којим она посваку цену жели да изазове грађански рат на Југо-Истоку Украјине.
Бранко Ракочевић