СЕЧАЊ:ЧЕТВРТИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ АЛТЕРАНТИВНОГ ПОЗОРИШТА

05-05-2014 01:55:04 | | / mojenovosti.com |

Позориншни клуб Гест из Сечња организује у свом невеликом банатском месту по четврти пут заредом Међународни фестивал алтернативног позоришта под називом „Гест фестивал“

На фестивалу који ће се одржати од 30. априла до 3.маја биће изведено пет представа алтеранативних позоришних трупа из Шведске, Мађарске , Румуније и Србије.Фестивал отвара Воја Брајовић, а квалитет изведби оцењује жири у саставу :Симон Грабовиц , књижевник и позоришни критичар,Зоран Ђерић,књижевник и преводилац и румунски редитељ и глумац Овиду Михаита. Модератор разговора на „округлом столу „ је Марија Гаћинвоћ, која председава и жиријим публике.

Фестивал отвара шведски анасабл „ Пропеллертатем“-Нyкопинг , са представом „Хеј,манниска“ ( Хелло хуман ) у режији Еwе Охисон Wестин, а друге фестивалске вечери наступа трупа из Сегедина са птредставом „Wоyзецк-Трана“ у режији Акос Каллаи и Сзаболкс Сзилагy.

Први од два представника Србије ,Театр „Сунце „ из Краљева извешће „Трауматург „ у режији Зорана Савковића Џерија, а после њега је на репертоару „Вавилон „, ауторски пројекат сценаристе, режисера и сценогарфа Мирослава Кожика и комппзитора Мриослава Бакоа,у продукцији Словачког позоришта ВХВ из Старе Пазове , који од прошлог лета ,кад су на Међуанродном фестиалу у Требињу добили пет златних маски ( за режију, музику, сценографију, представу у целини и костимогафију) , наступају под слоганом“Најбољи у три државе . Стварно најбољи !“

Фестивала завршава Театрул Тхеспис из Темишвара педставом „Греен“ у режији Андреа Дутеауна.

После додела анграда и признања , у суботу, 3.маја домћин, Позоришни клуб „Гест“, ће у част награђених одиграти представу „Лице и наличје „ у режији Зорице Новаковоћ.