Захарова: Чавушоглу признао улогу ЕУ у кризама у Украјини и Грузији

01-06-2016 10:53:03 | | / vostok.rs |


Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова сматра да је шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу заправо признао да је узрок кризе у Украјини и рат у Грузији кратковида политика Запада.

На свом фејсбук налогу Захарова је коментарисала изјаве Чавушоглуа о томе да Европска унија треба да се односи према Турској као партнеру, а не да разговара језиком ултиматума. Шеф турске дипломатије раније је рекао: „Они (ЕУ) треба да схвате да са Турском тако не треба да се ради. Тако су се односили према Украјини: ’Или сте са нама или нисте‘. Грузију су довели до тога да је изгубила два региона. ЕУ треба да се одрекне таквог приступа“.

„Ово је занимљива информација за оне који нису веровали да су криза у Украјини и рат у Грузији 2008. испровоцирани несмотреном политиком западних партнера. Не мислим да ће неко посумњати да турски министар спољних послова има проруске ставове. Не. Ради се о нечему другом. Сви су све разумели, а неки су већ почели да говоре“, закључила је Захарова.



Читајте више на
Украјина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут