Кремљ саветује Ердогану да почне да се извињава

01-06-2016 03:13:36 | | / vostok.rs |


Портпарол Кремља Дмитриј Песков објаснио је које кораке очекује Москва од турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана за успостављање односа између двеју држава.

„Потребно је подсетити на изјаву председника Русије и објашњење које је дато на различитим нивоима. Управо председник је неколико дана после убиства наших пилота рекао да након таквих агресивних и опасних акција руска страна очекује извињење, објашњење узрока онога што се десило и исплату компензације за авион и за породицу погинулог пилота“, навео Песков.

Ердоган је раније изјавио да Турска жели да успостави односе са Русијом, али не схвата какве кораке од ње очекује руска страна.

„Не могу да разумем шта треба да буде наш први корак. Ми нисмо земља која седи у оптуженичкој столици. Ми не желимо свађу са Русијом, напротив, желимо добре односе са Москвом. Били смо пријатељи са (руским председником Владимиром) Путином, међутим, када се због једне грешке пилота, или због неког другог разлога, у улогу жртве ставља једна велика земља попут Турске — дође вам да се запитате", рекао је Ердоган.

Према његовим речима, неопходно је уложити велике напоре како би се успоставили добри односи са Русијом, што пре је то могуће.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут