Дачић: Биће промена у СПС-у

08-05-2014 03:56:23 | | Тањуг/ mojenovosti.com |

Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је да ће бити промена у његовој странци и да СПС мора да се мења и прати савремене начине организације странака.

"Морамо да пратимо савремене начине организације странака и начине на које странке долазе до подршке грађана. А кадрови треба да омогуће да се што више људи прикључи СПС", рекао је Дачић у интервјуу за данашњи "Курир" и додао "не само младих, него свих оних који имају нове идеје".

Дачић је објаснио да је завршена једна ера у политичком животу и да су избори показали да је у атмосфери једног политичког цунамија ретко ко преживео.

Дачић је истакао да модерна Србија не може да се заснива на старим концептима странака.
Он није хтео да образложи која ће бити нова кадровска решења наводећи да је за такав одговор сувише рано, али и да не може СПС "само на име Ивице Дачића да добија гласове".

На питање да ли мисли да је 15 одсто, колико је добила његова странка на прошлим изборима, само његова заслуга, Дачић је рекао да јесте, највећим делом.
"На жалост. Слично је и са СНС Александром Вучићем. Нико не гласа за програме", рекао је Дачић за данашњи "Курир".

На новинарско питање да ли рачуна на Мркоњића, Обрадовића, Славицу Ђукић-Дејановић, Вању Вукића, Антића, Вукомановићеву, Ружића, Дачић је рекао да не говори о именима и додао "и да знам не бих вам рекао".

На питање да ли та имена знају и функционери његове странке, Дачић је рекао да не знају и да им неће рећи јер су, како је казао, злоупотребљавали његову доброћудност.

То су чинили, наставио је Дачић, "јер су мислили да је то моја слабост. То је моја предност, али они то не схватају. То што сам човек који никога није смењивао, никога није нападао, не значи да у СПС може да постоји више политика. Може да постоји само једна", закључио је Дачић.