Савченкова спремна да лично преговара са Донбасом

07-06-2016 05:08:52 | | / vostok.rs |


Посланица Врховне раде Украјине Надежда Савченко, која је у Русији осуђена за убиство руских новинара у Донбасу, а коју је помиловао руски председник Владимир Путин, предложила је Кијеву да директно преговара са представницима Доњецке и Луганске народне републике.

„Први корак је да се продуже санкције против Русије… Други је да се без минског процеса иде на директне преговоре са ЛНР и ДНР, како они себе представљају. Да се са њима успостави веза без треће или четврте стране. Ја сам спремна на то“, рекла је Савченкова, гостујући на радију „Ера“.

На питање новинара треба ли да са лидерима устаника преговара лично председник Украјине Петро Порошенко, Савченкова је негативно одговорила и истакла да је као посланик лично спремна за такве преговоре.

Руски председник Владимир Путин је прошлог месеца потписао указ о помиловању Савченкове, која је у Русији осуђена на 22 године затвора због убиства новинара руске државне телевизије у Донбасу. Молбу за њено помиловање шефу руске државе упутили су рођаци погинулих Руса.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут