Путин и Јункер о Сирији и Украјини на форуму у Санкт Петербургу Опширније: http://rs.sputniknews.com/rusija/20160609/1106347801/Putin-Junke

10-06-2016 09:25:25 | | / vostok.rs |


Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је да ће председник Русије Владимир Путин и председник Европске комисије Жан-Клод Јункер током сусрета на Петербуршком међународном економском форуму (ПМЕФ) разменити мишљења о ситуацији у Сирији и Украјини, а могуће је да ће разговарати и о „Северном току 2“.

„У принципу, наравно, теме су однос Русије и ЕУ, размена мишљења у вези са актуелним регионалним проблемима и Сирија и Украјина. Али, што је најважније, то је покушај да се ипак погледа где идемо у односима Русије и ЕУ, и чак у контексту очувања постојећих несугласица, које су могућности за вођење дијалога и развоја таквог дијалога“, рекао је Песков новинарима.

„Што се тиче ’Северног тока‘, Русија и европске земље дефинитивно остварују, да кажемо, довољно широк спектар трговинско-економских односа, које на овај или онај начин спадају под контролу Европске комисије. ’Северни ток 2‘ спада у такве велике пројекте који су у фази реализације. Зато се, теоријски, не сме искључити“, рекао је Песков одговарајући на питање да ли ће стране разматрати и „Северни ток 2“.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут