Спречен сукоб руских и енглеских навијача

11-06-2016 12:41:21 | | / vostok.rs |


Сарадници Министарства унутрашњих послова Русије, који се налазе у Марсељу, спречили су сукобе навијача фудбалских репрезентација Русије и Енглеске.

Сукоби енглеских фудбалских навијача и полиције у Марсељу поново су се појачали, у њима учествују и локални житељи, преноси дописник „Р-спорта“ с места догађаја.

Један од ресторана који се налази у епицентру сукоба практично је потпуно разорен. Полиција је поново употребила специјална средства и сузавац.



Улицу у којој се дешавају немири блокирало је око 200 полицајаца. Из те улице не пуштају никога, без обзира на то да ли учествују у нередима.

Раније је објављено да је у ноћи с четвртка на петак у близини ирског паба у Марсељу дошло до сукоба британских фудбалских навијача и локалних житеља.

Према првим подацима, у сукобима је учествовало око 200 фанатика, а француска полиција била је принуђена да употреби сузавац.

У петак је агенција Асошијетед прес саопштила да је полиција поново била принуђена да употреби сузавац да би зауставила масовне нереде које су изазвали фудбалски фанатици у области Старе луке уочи меча репрезентација Енглеске и Русије на Европском првенству у фудбалу.

Утакмица Русија-Енглеска у групној етапи Европског фудбалског шампионата одржава се 11. јуна у Марсељу на стадиону „Велодром“. Меч почиње у 22.00 сати.

Европско првенство у фудбалу почиње у петак утакмицом у групи А коју играју репрезентације Француске и Румуније. Првенство ће трајати до 10. јула.