УЕФА прети Русији и Енглеској удаљавањем са ЕП

13-06-2016 08:42:41 | | / vostok.rs |


Савез европских фудбалских асоцијација (УЕФА) упозорио је да би фудбалске репрезентације Русије и Енглеске могле да буду искључене са Европског првенства у фудбалу уколико њихови навијачи буду поново укључени у организовање масовних нереда, саопштено је на званичном сајту те организације.

„Извршни комитет УЕФА упозорио је обе фудбалске асоцијације да, без обзира на одлуке независних дисциплинарних органа поводом инцидената унутар стадиона, има право да уведе додатне санкције Фудбалској асоцијацији Енглеске и Руском фудбалском савезу, укључујући потенцијално удаљавање тимова са турнира, уколико се слични испади насиља понове“, наведено је у званичном саопштењу УЕФА.

Раније је на сајту УЕФА објављено да је тај савез покренуо дисциплински поступак против Руске фудбалске федерације због нереда који су пратили утакмицу између Русије и Енглеске у првом колу Европског првенства.

„УЕФА је против Русије покренула дисциплински поступак због масовних нереда, расистичког понашања и коришћења пиротехнике. Одлука о том питању биће донета у уторак“, наводи се у саопштењу.

Против Фудбалске асоцијације Енглеске није покренут поступак.