Посланици ЕП: Укинути забране уласка шефовима руских служби безбедности

13-06-2016 02:19:02 | | / vostok.rs |


Група посланика Европског парламента, који представља најутицајнију и најбројнију фракцију скупштине, Европску народну партију, лобира за повлачење забране уласка у земље ЕУ за директора Федералне службе безбедности Русије и спољнообавештајне службе Русије, Александра Бортњикова и Михаила Фраткова, јавио је бриселски интернет-портал ЕУ обзервер.

Посланици сматрају да визна ограничења за руководиоце руских обавештајних служби ствара безбедносне ризике у борби против тероризма, пише издање.

Односи Русије и Запада погоршали су се у пролеће 2014. године због ситуације у Украјини. САД и ЕУ наметнуле су санкције Русији, прво појединачне, против одређених лица, а затим и против целе руске привреде. Као одговор на то, Русија је ограничила увоз прехрамбених производа из земаља које су увеле санкције против ње. Европска унија намерава да продужи санкције које истичу 31. јула за још шест месеци. Ова одлука могла би бити донета на самиту 28-29. јуна, упркос чињеници да је један број чланица ЕУ за ублажавање рестриктивних мера.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут