Република Србска и Санкт Петербург активно спроводе све споразуме

17-06-2016 10:53:40 | | / vostok.rs |


НаМеђународном економском форуму уСанкт-Петербург гувернер Георгиј Полтавченко се састао са председником Републике Српске Милорадом Додиком. Разговарано је о перспективи сарадње Санкт Петербурга и Републике Српске. Георгиј Полтавченко је рекао да се сви споразуми на основу посета Санкт-Петербуршке делегације Републици Србској које су одржане у априлу и почетком јуна ове године, активно спроводе.

Формирана је радна група за развој сарадње, која је спремна да преузме своје одговорности и да процени стање заједничких пројеката. Заузврат, председник Републике Српске је захвалио је гувернеру за сарадњу, уз напомену да Санкт Петербург и Република Србска активно раде на што бољој сарањди.

Георгиј Полтавченко и Милорад Додик разговарали су и о другим областима сарадње. Посебно се разговарало о организацији испорука пољопривредних производа у Санкт Петербург, а Георгиј Потвлаченко је обећао и помоћ при добијању потребне сагласности од Роселхознадзора. Гувернер је такође подржао отварање трговинског представништва Републике Српске у Санкт Петербургу.

Поред тога, Санкт Петербург ће Републици Србској указати неопходну помоћ у организацији туристичког пројекта под покровитељством Санкт-Петербурга "Бања Лука и словенски свет-2016".

Георгиј Полтавченко и Милорад Додик потписали су мапу пута за имплементацију листе приоритетних области сарадње. Она ће бити приложена уз Споразум о сарадњи између Владе Санкт Петербурга и Владе Републике Српске.