Европски парламент ће истражити случај изложбе о Степинцу

17-06-2016 10:43:50 | | / vostok.rs |


У кабинету председника Европског парламента Мартина Шулца саопштено је да су добили протестно писмо амбасадора Србије при Европској унији Душка Лопандића, које је упућено због изложбе о Алојзију Степинцу.

Случај ће бити истражен и онда ће се одлучити о евентуалној реакцији, речено је у кабинету Мартина Шулца за Радио-телевизију Србије.

Такође је речено и да су изложбу одобриле надлежне службе Европског парламента и да ће испитати да ли је то учињено по правилима.

Министарство спољних послова Србије протестовало је због изложбе о животу и раду Алојзија Степинца, у организацији хрватске посланице Маријане Петир и Загребачке надбискупије.

Амбасадор Србије при ЕУ Душко Лопандић упутио је протестна писма председнику Европског парламента Мартину Шулцу, као и председавајућем Комитету за спољне послове Европског парламента Елмару Броку, председнику групације Европске народне партије (ЕПП) Манфреду Веберу, а о овоме је требало да обавести и известиоца за Републику Србију Дејвида Макалистера и известиоце из сенке и друге посланике ЕП.