Министарство одбране Русије забринуто због гласина САД о бомбардовању сиријске војске

17-06-2016 09:12:21 | | / vostok.rs |


Уколико су извештаји америчког Стејт департмента о позиву запослених да се бомбардују сиријске трупе истините, то не може да не изазове забринутост, изјавио је новинарима званични представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

„Ако у овим саопштењима постоји макар делић истине, а овако важна питања у америчком Стејт департменту заиста решавају гласањем запослених, то не може да не изазове забринутост сваког разумног човека. И најважније питање: ко ће затим сносити одговорност за ова бомбардовања? Већина ’радног колектива‘ Стејт департмента?! Или ћемо поново бити сведоци чувеног холивудског осмеха, као што је био случај у Авганистану, Ираку и Либији“, истакао је генерал-мајор.

Раније су утицајне америчке новине „Њујорк тајмс“ и „Волстрит џурнал“ јавиле да је педесет запослених у америчком Стејт департменту потписало интерно писмо са позивом на бомбардовање владиних снага у Сирији. По њиховом мишљењу, то је једини начин борбе против ДАЕШ-а и постизања мира у Сирији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут