САД и Русија разговарале о наводном нападу на сиријску опозицију

19-06-2016 11:49:28 | | / vostok.rs |


Тема наводних ваздушних напада на сиријску опозицију на југу те земље у области Танфа разматрана је на видео-конференцији представника Пентагона и Министарства одбране Русије, саопштило је Министарство одбране САД.

„Стране су одржале видео-конференцију поводом ваздушних напада руске авијације у области Танфа 16. јуна на снаге сиријске опозиције које су тамо изводиле операције против ДАЕШ-а“, наведено је у саопштењу.

Раније су америчке информативне агенције, позивајући се на изјаву једног чиновника, саопштиле да је руска авијација у четвртак наводно извела серију ваздушних напада на снаге опозиције које имају подршку САД. Према тим наводима, реч је о бомбардовању на југу Сирије у околини Танфа. Чиновник је изјавио да Америка захтева објашњене од Русије.

„Представници Министарства одбране САД затражили су одговор Русије на своја страховања. Стране су нагласиле да је неопходно да се повећају мере операционе безбедности и избегавања инцидената и неспоразума у ваздушном простору Сирије“, изјавио је представник Пентагона.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут