Мутко: Влада психоза око руске репрезентације

19-06-2016 01:50:40 | | / vostok.rs |


На седници Међународног олимпијског комитета (МОК) може бити донета било која одлука. Уочи Олимпијских игара у Рио де Жанеиру влада психоза око репрезентације Русије, а сада нико не слуша аргументе, изјавио је министар спорта те земље Виталиј Мутко.

„Покренута је таква спирала да се ни здрав разум ни аргументи не слушају. У току је нека психоза око репрезентације Русије. Зато може бити донета било која одлука — ништа се не види. У току је стално враћање у прошлост — све оптужбе се заснивају на речима оних људи које заједно откривамо, отпуштамо, суспендујемо. Њихова истина има превагу над другом истином“, рекао је Виталиј Мутко.

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да не може да потврди информације о наводним планираним консултацијама шефа МОК-а Томаса Баха са председником Русије Владимиром Путином поводом суспензије читаве репрезентације Русије са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Немачки недељник „Шпигл“, позивајући се на сопствене изворе, саопштио је да читава репрезентација Русије може бити суспендована са Олимпијских игара 2016. године које ће бити одржане у Рио де Жанеиру.