Русија до 2035. планира извођење прве телепортације

22-06-2016 10:39:59 | | / vostok.rs |


У Влади Русије, уз учешће потпредседника Аркадија Дворковича, ради разговора о реализацији програма „Национална технолошка иницијатива“ који је направила Агенција за стратешке иницијативе по налогу председника Владимира Путина, данас ће се окупити међуресорна радна група.

Агенција за стратешке иницијативе Русије до 2035. године планира стварање националног програмског језика, апсолутно безбедне везе на бази квантне комуникације и комуникационог оператера новог типа за беспилотни систем. Такође, до те године планира се извођење и прве телепортације.

Од 2016. до 2018. године за „Сејфнет“, један од планова Националне технолошке иницијативе, биће издвојено десет милијарди рубаља од којих ће половину дати федерални буџет.

У периоду од 2018. до 2025. године у низу субјеката Русије, према плановима Агенције за стратешке иницијативе, биће изграђена инфраструктура мобилне комуникације стандарда 5Г, отворени центри заштите од сајбер претњи, реализован пројекат имплементације националног паметног система управљања, створен нови оперативни системи за сајбер физичке системе и аутономни транспорт, као и „домаћи језик за безбедно и ефикасно паралелно програмирање“.

У периоду од 2025. до 2035. године аутори плана желе да спроведу у дело инсталацију неурон-интерфејса, телепортацију и коришћење природних појава за пренос информација.