Кинески амбасадор добио задатак да одмах почне са пројектима који су договорени

22-06-2016 02:10:21 | | / vostok.rs |


Амбасадор Народне Републике Кине Ли Манчанг пренео је председнику Србије Томиславу Николићу да је од председника Си Ђинпинга добио задатак да одмах крене у реализацију свих пројеката који су договорени током посете.

Ли Манчанг је пренео и изразе дубоке захвалности кинеског председника и његове супруге на сјајном дочеку и величанственом гостопримству које су доживели током посете Србији, саопштила је председникова прес-служба.

Николић и Ли Манчанг сагласили су се да су пројекти везани за „Железару Смедерево“ и изградњу пруге Београд-Будимпешта апсолутни приоритет.

Такође, пошто се свега неколико дана након посете кинеског председника још неколико кинеских компанија изјаснило да је заинтересовано за инвестирање у Србију, потребно је посветити се изради нових заједничких пројеката који би омогућили додатна улагања у српску привреду.

Председник Србије и амбасадор Кине разговарали су и о могућностима улагања кинеских компанија у српску наменску индустрију и у пољопривредно-прерађивачку индустрију.