Путин: Руско-кинески односи имају добру перспективу

25-06-2016 10:25:27 | | / vostok.rs |


Односи Русије и Кине имају добру основу за успешан развој и заснивају се на обостраним интересима, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са премијером Кине Ли Кећијангом.

Руски лидер је нагласио да у основи билатералних односа лежи економија, али да се на тој бази гради партнерство и у другим правцима — на међународној арени, у сфери културе и образовања.

„Међутим, практично све на овај или онај начин има економску базу“, нагласио је Путин. Он је похвалио пажњу кинеских колега у тој сфери.

„Знамо колико је тежак рад у различитим правцима, какве напоре тражи израда конкретних пројеката, усаглашавање ставова, тражење равнотеже интереса. Ми и ви увек градимо односе узимајући у обзир обостране интересе и успевамо у томе“, рекао је председник.

Путин је нагласио да односи Русије и Кине имају свеобухватно стратешко партнерство и „имају добре перспективе за будућност“.

„Кључ тога је основа која је раније била изграђена, пре свега, у економској сфери, захваљујући напорима наших влада — Вашим напорима и напорима председника Владе Руске Федерације“, обратио се руски председник кинеском премијеру Ли Кећијангу.