Италија одбила резолуцију о укидању антируских санкција

27-06-2016 09:22:29 | | / vostok.rs |


Сенат Италије одбио је да размотри предлог резолуције опозиционих партија „Покрет пет звезди“ и „Лиге севера“ о укидању санкција против Русије, сазнаје агенција РИА Новости.

Документ који је представио сенатор из партије „Лиге севера“ Паоло Тозато позива Владу Италије да се у свим европским институцијама заложи за укидање санкција против Русије.

Истовремено, у документу се наводи и да је неопходно размотрити питање Крима и Донбаса, као и да треба поштовати норму међународног права и изражену вољу народа демократским путем.

Међутим, Влада Италије је дала негативну оцену на тај предлог, а већина парламентараца је приликом гласања узела ту оцену у обзир и гласала је против резолуције.

„Одлуком да не подржи нашу резолуцију Влада се понела неодговорно, а њен председник Матео Ренци показао се као премијер којем се не сме веровати“, рекао је Тозато након завршетка гласања.

Према његовим речима, санкције против Русије се не смеју игнорисати већ их је потребно истог часа укинути.

Претходно су стални представници земаља ЕУ одлучили да продуже санкције против Русије на још шест месеци, односно до краја године.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут