Фараж европарламентарцима: Сви сте ми се смејали, али се сад нико од вас не смеје

29-06-2016 07:33:04 | | / vostok.rs |


Лидер британске евроскептичне странке УКИП и кампање за „брегзит“ Најџел Фараж поручио је посланицима Европског парламента, који су га извиждали, да је он тај који се задњи смеје, након што су Британци, супротно очекивањима, на референдуму подржали излазак из Европске уније.

„Зар то није смешно? Кад сам дошао у овај парламент пре 17 година и рекао да желим да будем на челу кампање за излазак Британије из ЕУ, сви сте ми се смејали, али се сад нико од вас не смеје“, истакао је Фараж.

Он је рекао да се Европска унија самозаварава кад је реч о својим манама и погрешним амбицијама за веће уједињење Европе, што одбија све више европских гласача.



„Наметнули сте им политичку унију, а кад су 2005. Холанђани и Французи гласали против вас, ви сте то једноставно игнорисали и увели Лисабонски споразум на мала врата“, поручио је Фараж посланицима током дебате о „брегзиту“.

Јункер Фаражу: Зашто сте овде?


Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер упитао је данас током расправе у Европском парламенту Најџела Фаража — зашто је ту.

Јункер и Фараж срели су се пред почетак ванредне седнице ЕП када су попричали и загрлили се, пренео је Ројтерс.



Међутим, током говора у Европском парламенту, Јункер се окренуо посланицима УКИП-а и запитао их зашто су ту.

„Морамо да поштујемо британску демократију и то како се она изјаснила”, рекао је Јункер након чега су му британски посланици аплаудирали.

„Ово је последњи пут да овде аплаудирате… И мало сам изненађен што сте овде. Борите се за излазак. Британци су гласали за излазак. Зашто сте ви овде?“, рекао је Јункер.