Лавров: Тероризам се не побеђује осудом

30-06-2016 09:33:28 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да се само осудом не може борити против тероризма и да су потребне конкретне акције заједничким међународним напорима.

„Током разговора о међународним пословима наравно да смо пажњу усмерили на потребу ефикасније борбе против тероризма. Страшни терористички напад на аеродрому у Истамбулу заслужују одлучну осуду, али ми схватамо да се не може само осудом борити против тероризма. Потребне су конкретне акције за уједињавање напоре свих држава у борби против тог зла“, изјавио је Лавров на заједничкој конференцији за медије након састанка са својим француским колегом Жан Марком Ероом.

Руски министар је рекао да „ћемо са нашим француским пријатељима дати свој допринос том раду“.

„Обновили смо активност билатералне руско-француске групе за супротстављање новим изазовима и претњама. Њена функција, пре свега, јесте тражење путева ефикасније делатности у области неутрализације тероризма“, истакао је Лавров.

Русија ће пратити дискусије на самиту НАТО-а

Шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров ће пажљиво пратити ток дискусије на самиту НАТО-а у Варшави.

„Разговарали смо о односима Русије и НАТО-а, о могућности одржавања Савета Русија-НАТО на нивоу сталних представника у Бриселу. Ми, наравно, ћемо пратити како ће тећи дискусија на самиту НАТО-а у Варшави у јулу, пре свега — са тачке гледишта наставка тенденција о повећању војне активности Алкијансе, војног присуства НАТО-а у близини наших граница", изјавио је Лавров након сасзтанка са шефом дипломатије Фрљанцуске.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут