Косјак: Вашингтон и Москва не разговарају о ПРО

30-06-2016 09:54:12 | | / vostok.rs |


Москва и Вашингтон не воде дијалог о противракетној одбрани, то је био избор САД, изјавио је за Спутњик руски амбасадор у САД Сергеј Косјак.

„Никакав дијалог се не води о ПРО. Међутим, нема дијалога ни о већини осталих питања на нашем дневном реду. То је била одлука америчке администрације да се прекине са радом председничке комисије у којој се налазио већи број радних група, укључујући и ону која се бавила војно-политичким питањима. Све је прекинуто, нема никаквог дијалога, то је њихов избор“, рекао је руски амбасадор у САД Сергеј Косјак.

Он је навео да Москва „никад није бежала од дијалога, али да дијалог треба да води ка решавању проблема, а не ка убеђивању — категорички смо против тога“.

„Дијалог ради дијалога није увек користан, иако, сигурно, људи више воле да говоре да разговарају, него да не разговарају, и ја се слажем са тим. Међутим, у таквим проблемима, као што је више пута речено, важно је водити дијалог који води ка решењу. Ми смо реални. Ако они буду спремни да траже решења којима би се смањила наша забринутост, добродошли су, бићемо задовољни. Међутим, то за сада не видим“, додао је Косјак.