Кадиров се кандидовао за председника Чеченије

03-07-2016 10:08:34 | | / vostok.rs |


Рамзан Кадиров је изјавио да је пристао да учествује на изборима за председника Чеченије и да је предао документа изборној комисији.

„Вољом свевишњег Алаха дао сам сагласност за учешће на изборима за шефа Чеченске Републике. Управо сам предао сва потребна документа изборној комисији. Уручио сам им изјаву о сагласности да будем кандидат“, написао је Кадиров на својој страници на Инстаграму.

Према његовим речима, цео пакет докумената проверен је и у складу је са захтевима комисије.

„Званично саопштавам да ће предстојећи избори бити најпоштенији и најправеднији у светској пракси. Видим свој циљ у томе да наставим политику првог председника Чеченске Репубике, Ахмата Хаџи Кадирова, а то је служење народу, Чеченској Републици, нашој отаџбини Русији! Захвалан сам партији ’Јединствена Русија‘ за велико поверење које ми је указала да је представљам на предстојећим изборима“, написао је Кадиров.

Мандат Рамзана Кадирова на челу Чеченије истекао је у марту ове године.

Указом председника Русије Владимира Путина Кадиров је именован за привременог вршиоца дужности до избора новог руководиоца републике, који ће бити одржани 18. септембра. Рок за кандидовање истиче 4. јула.