Вучић: Србија неће одржати референдум о томе да ли ће се придружити ЕУ

04-07-2016 10:26:57 | | / vostok.rs |


Србија неће одржати референдум о томе да ли ће се придружити Европској унији, поручио је премијер Србије Александар Вучић за немачки лист „Bild am zontag”.

„Мој одговор на то је јасан: Неће бити референдума без обзира колико постоји иницијатива за то”, поручио је Вучић за немачки лист, пренео је Ројтерс.

На питање да ли председник Русије Владимир Путин користи свој утицај у Србији да заговара референдум о чланству Србије у ЕУ, он је одговорио “не знам ништа о Путину, али знам да поједине српске странке отворено позивају на то”.

Премијер Србије је истакао да је пре одржавања недавних парламентарних избора у Србији јасно рекао да је његов циљ придруживање ЕУ.

„Победили смо освојивши апсолутну већину. Учинићемо све што можемо да сада постигнемо тај циљ. Ако бисмо напустили тај пут, Србија би завршила крећући се погрешним правцем”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је било је доста “глупих и опасних” идеја у Србији и оценио да уколико би у Србији дошло до кризе, то би довело до кризе у целом региону.

„Стари сукоби би могли поново да се отворе”, упозорио је Вучић.

Вучић је рекао и да је “веома забринут” да би расположење у Србији могло да се окрене против ЕУ.

„Одлуке попут оних о отварању преговарачких поглавља (у процесу европских интеграција) подстичу националистичке снаге у земљи, нарочито јер смо имали боље резултате од осталих у претходним фазама”, оценио је Вучић.

Танјуг