Британија: Оштро одговорити и продужити санкције Русији

05-07-2016 08:52:01 | | / vostok.rs |


Руске акције према Европи захтевају ревидирање политике Велике Британије и Запада, сматра комитет за одбрану британског парламента. НАТО треба да обнови своју одбрану, ревидира своје могућности обуздавања и настави дијалог са Русијом, наводи се у кратком извештају који је припремио комитет.

У документу, чији је пуни текст објављен на сајту парламента, наводи се да треба „признати степен ремилитаризације Русије и на то оштро одговорити".

„Слажемо се да санкције против Русије треба да буду продужене у јулу. Позивамо и Владу земље да размотри питање проширење листе представника руског руководства којима се забрањује улаз“, наводи се у извештају.

У њему се још говори: „Дијалог између НАТО-а и Русије је важан за смањење ризика војне ескалације и погрешног разумевања са обе стране. То се може уклопити са оним непријатељским односима на које указују последњи развој догађаја. Управо зато поздрављамо обнову рада савета НАТО-Русија као важан корак на путу успостављања дијалога између Русије и Запада, иако ће резултати бити лимитирани“.

У извештају се признаје улога Русије у решавању једног броја регионалних конфликата и извлачи се закључак да треба „сарађивати са њом у одређеном степену у регионима, где им се интереси поклапају“. То се, по мишљењу аутора документа, односи на „борбу против ДАЕШ-а, Ал Каиде и других међународних терориста“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут