Кадиров позвао Турску да изручи чеченске терористе

05-07-2016 05:09:21 | | / vostok.rs |

Вршилац дужности шефа Чеченске Републике објавио је имена чеченских терориста који се скривају у Турској.

„Ако су турској власти потребни подаци о терористима још једном саопштавамо њихова имена. Пишите! Тархан Газијев, Ахмад Умаров, Ахмад Патајев, Ширвани Басајев, Махран Саидов, Ризван и Осама Јакубов, Асланбек Вадалов, Мовсар Чатајев, Хади Аласханов, Рустам Наурбајев, њихов идејни учитељ Мовлади Удугов“, саопштио је Рамзан Кадиров.

Он је додао да се ти људи „угодно осећају на турској обали“ и затражио је од председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана да донесе одлуку о њиховом изручењу.

Кадиров је навео да је Ахмед Чатајев, осумњичени за организацију терористичког напада на истамбулски аеродром „Кемал Ататурк“, који је пореклом из Чеченије, напустио Русију као криминалац, а да су у Аустрији, Грузији и Турској од њега направили терористу.

„Он је уз помоћ специјалних служби сакупљао велике суме новца за у читавом свету познатог вођу терориста Хусеина Гакајева, на чијој савести су стотине жртава“, нагласио је он.

Политичар је додао да, ако Читајев заиста умешан у терористички напад у Турској, одговорност за то сносе западне, грузијске и друге специјалне службе које су га одгајиле.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут