САД спреме да сарађују са Русијом у заједничким интересима

06-07-2016 09:29:34 | | / vostok.rs |


Сједињене Америчке Државе спремне су да сарађују са Русијом у областима у којима се интереси двеју земаља подударају, изјавио је портпарол Пентагона Питер Кук на конференцији за медије.

Московска прес-служба саопштила је у понедељак да је руски председник Владимир Путин упутио телеграм америчком председнику Бараку Обами на Дан независности САД у којем је истакао да би позитивни билатерални односи могли да допринесу обнови конструктивног дијалога Москве и Вашингтона.

„Постоје области у којима се интереси САД и Русије подударају и ми потенцијално можемо да сарађујемо са Русијом у тим областима“, истакао је Кук одговарајући на питање о поруци упућеној Обами.

Међутим, портпарол Пентагона је нагласио да неке руске активности, укључујући и операције у близини америчких бродова, изазивају забринутост и Сједињене Америчке Државе ће поставити ово питање Москви.

У јуну је руско Министарство одбране саопштило да је амерички разарач „Грејвли“ прекршио међународне и билатералне споразуме приближивши се на опасну удаљеност руској фрегати „Јарослав Мудри“ у Средоземном мору.

Сједињене Државе, међутим, тврде да је руска фрегата маневрисала на „небезбедан“ начин.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут