Тосканa позвала на укидање санкција Русији

06-07-2016 05:19:07 | | / vostok.rs |


Савет италијанске области Тоскане одобрио је резолуцију у којој посланици позивају обласно руководство да тражи укидање санкција против Русије.

„За“ документ је гласало свих 33 на седници присутних обласних саветника, укључујући и представнике Демократске партије који су део владајуће већине у том законодавном телу.

Тосканска резолуција се веома разликује од докумената које су раније усвојили савети Венета, Лигурије и Ломбардије.

Између осталог, у тексту ниједном није поменут Крим. Што се санкција тиче, обласна влада треба да „интензивира рад са Владом и Парламентом Италије“ како би се предузела „свака корисна иницијатива, усмерена на превазилажење санкција“.

Осим тога, у документу се Влада Италије позива да „настави своју приврженост дијалогу, усмереном на изградњу мостова, а не зидова“.

Шеф групе саветника из партије „Лига севера“ Мануел Вескови изјавио је да је циљ резолуције да се Влада Италије подстакне да се бори за укидање антируских санкција због којих италијанске компаније трпе губитке.

„За нас је невероватна чињеница да италијанске компаније не могу да раде са руским предузетницима. Та резолуција је корак напред да се наше компаније врате у Русију“, додао је он.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут