Рогозин: Својим ширењем НАТО оправдава совје постојање

07-07-2016 08:29:33 | | / vostok.rs |


Иза ширења НАТО-а на исток не стоји ништа друго осим оправдања свог постојања, рекао је потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин на прес-конференцији у Придњестровљу.

„Сами по себе они су нормални момци, али чим се окупе заједно они постају злотвори. То је реликт Хладног рата. То што они сада раде Русији, њеним савезницима, њеним партнерима, то се не уклапа ни у какве оквире. Они отворено повећавају, не толико војну снагу, колико војну реторику. Иза тога у највећој мери нема ничега, осим интереса за оправдањем свог постојања. НАТО није корисна организација. Давно је прошло време да се НАТО распусти, о чему је говорио и руски председник“, рекао је Дмитриј Рогозин.

Према његовом мишљењу, више деценија, посебно након распада Совјетског Савеза 90-их година, трајао је период који је постао претња за Северноатлантску алијансу, јер је организација тада изгубила оправдање за своје постојање.

„Сада када се појављују неке нове компликације у међународним односима, они се отворено радују, приказују се као да су некоме потребни. У принципу, та организација је створена искључиво за конфликте, за рат, за притисак“, закључио је Рогозин.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут