Србија одувала Порторико, следећа станица Рио!

10-07-2016 07:21:59 | | / vostok.rs |


Кошаркашка репрезентација Србије обезбедила je учешће на Олимпијксим играма у Рију. "Орлови" су у финалу квалификационог турнира савладали Порторико са 108:77, уз ефикасну и атрактивну игру.



Кошаркаши Србије играће на предстојећим Олимписјким играма, пошто су у финалу квалификационог турнира у Београду више него убедљиво савладали Порторико са 108:77 (37:11, 23:16, 22:29, 26:21).

Изабраници Александра Ђорђевића већ у првој четвртини су "одували" противника са терена, добивши прву деоницу са 37:11.



Већ до полувремена, Србија је постигла 60 поена, противник 27 и већ тада је било очигледно да ће србски кошаркаши први пут учествовати на Олимпијским играма, од осамостаљења.

Србија је у једном тренутку имала и 39 поена предности, што довољно говори о доминацији у мечу против искусне екипе Порторика, коју су предводили Карлос Аројо и Џеј-Џеј Бареа.



На крају, Богдановић је био најефикаснији са 26 поена, што и није толико битно, с обзиром да су сви играчи који су улазили у игри дали свој допринос овој величанстваној победи.

Никола Јокић, који је меч против Порторика завршио са 23 поена, осам скокова и шест асистенција, изабран је за најкориснијег играча турнира у Београду.

Нешто више од 17.000 људи у Арени дочекало је крај меча на ногама, уз песму "Марш на Дрину", а репрезентација је после звука последње сирене поздрављена овацијама и громогласним аплаузима.

Момци, срећно у Бразилу!

РТС