Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Португал шампион Европе

Португал шампион Европе

11-07-2016 07:52:32 | | / vostok.rs |


Фудбалскa репрезентација Португалије савладала је после продужетака Француску са 1:0 и први пут у историји постала шампион Европе. Стрелац победоносног гола Едер у 109. минуту утакмице. Кристијано Роналдо због повреде напустио игру већ у првом полувремену.

Португалија је шампион Европе, први пут у историји. Изабраници Фернанда Сантоша савладали су финалу домаћина Француску са 1:0, голом Едера у 109. минуту утакмице.

Иако су "триколори" важили за фаворите, иако су Французи били бољи ривал током већег дела меча, иако је Кристијано Роналдо напустио утакмицу због повреде већ средином првог полувремена - Португалија је стигла до титуле.

Највећу прилику у регуларних 90. минута пропустио је Андре-Пјер Жињак, који је у надокнади времена погодио стативу португалског гола.



У продужецима, Португалци су играли све боље и боље. Прво је Рафаел Гереиро на почетку другог продужетка погодио пречку из слободног ударца, да би само два минута касније резервиста Едер снажним ударцем донео вођство и, испоставиће се, победу свом тиму.