Путин: Не треба заборављати оне који дају своје животе служећи отаџбини

11-07-2016 06:37:51 | | / vostok.rs |


Шеф руске државе присуствовао је литургији у Валаамском манастиру, коју је служио патријарх московски и целе Русије Кирил.

Председник Русије Владимир Путин посетио је Валаамски манастир на празник Светих преподобних валаамских чудотвораца Сергија и Германа. Шеф руске државе је присуствовао служењу литургије патријарха московског и целе русије Кирила, а затим се причестио.

Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков саопштио је да је руски председник позвао на молитву за пилоте који су херојски погинули у Сирији.

„Председник је посебно нагласио да не треба заборављати и оне који раде и ратују и који, нажалост, дају своје животе, служе нашој отаџбини. У вези с тим, он је подсетио и на херојску погибију руских пилота у Сирији који су дали своје животе за јачање наше безбедности“, рекао је Песков.

„Председник се обратио са молбом и најсветлијем патријарху и другим свештеницима да не заборављају оне који су дали своје животе и да се моле за њих“, додао је прес-секретар шефа руске државе.

Током посете манастиру председник Путин је одржао здравицу за Руску православну цркву и поклонио манастиру икону Богродице из 19. века.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут