Песков: Москва се залаже за „реанимацију“ односа са Лондоном

12-07-2016 04:44:00 | | / vostok.rs |



Русија се залаже за „реанимацију“ односа са Великом Британијом, то одговара интересима обеју држава, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„За сада је тешко рећи. Наравно да је Русија била присталица очувања и поновног успостављања добрих односа са Великом Британијом. Имамо веома дугу традицију наших односа и верујемо да су они сада прилично неправедно и нелогично замрзнути. Верујемо да би реанимација ових односа и давање динамике његовом развоју одговарали интересима и Москве и Лондона“, изјавио је Песков коментаришући новог британског премијера Терезу Меј.

Раније је министарка унутрашњих послова Велике Британије Тереза Меј изабрана за председницу Конзервативне партије и, пошто је актуелни премијер Дејвид Камерон изјавио да подноси оставку 13. јула, она ће тога дана постати британски премијер.

Разматра се питање састанка председника Русије Владимира Путина и државног секретара САД Џона Керија, изјавио је Песков.

„Заиста се разматра могућност да председник прими господина Керија. За сада не могу да вам кажем тачно време“, рекао је Песков новинарима.

Он је додао да се „о тој могућности говорило током недавног разговора председника Путина и председника Обаме“.

Амерички државни секретар Џон Кери посетиће Москву 14. и 15. јула. Планиран је састанак са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровим.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут


Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут