Турска оптужила Парламент ЕУ да промовише тероризам

13-07-2016 07:15:24 | | / vostok.rs |


То што Европски парламент који промовише снаге самоодбране сиријских Курда, које Анкара сматра терористичком организацијом повезаном са забрањеном Радничком партијом Курдистана, Анкара сматра недопустивим, изјавио је портпарол председника Турске Ибрахим Калин.

Одговарајућа изјава дата је у вези са изложбом која је отворена у Европском парламенту, а на којој су представљене фотографије бораца снага самоодбране сиријских Курда и лидера Радничке партије Абдулаха Оџалана, који служи доживотну казну у Турској.

„Промовисање тероризма није у складу са концептом слободе говора. Ако организатори изложбе посвећене терористима оправдавају своје поступке речима да се наводно једна терористичка организација бори са другом терористичком организацијом ДАЕШ, препоручујемо им да отворе и изложбу посвећену терористима Нусра фронта, Хезболаха и режима Башара ел Асада. Пропаганда терористичке организације од стране Европског парламента, која је свакодневно усмерена на турске цивиле је неприхватљива“, рекао је Калин у интервјуу за агенцију „Анадолија“.

Према његовим речима тешко је схватити шта тражи Европски парламент, истичући органски изданак Радничке партије, коју и Европска унија сматра терористичком организацијом.

„Чињеница да се Европски парламент претвара у простор за оглашавање терористичке организације, директан је доказ двоструких стандарда о којима говори Турска… Прави циљ европских политичара, који у свакој прилици критикују законе Турске у борби против тероризма, постао је познат захваљујући овом догађају“, додао је Калин.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут