Путин: Мере Владе треба да се мере позитивним, јасним решењима

13-07-2016 08:19:38 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин на седници Савета за стратешки развој и приоритетне пројекте изјавио је да Влада земље треба јасно да саопшти циљеве и коначне резултате до којих треба доћи.

„Молим Владу да дубоко и садржајно приђе формулацији коначних резултата. Од тога, без преувеличавања, зависи даљи ток рада и његов успех“, рекао је Владимир Путин.

Резултати, према речима шефа државе, треба да се мере позитивним, јасним решењима, као што су мањи редови испред поликлиника, брзина пружања медицинске помоћи. „И наравно, ни у ком случају не треба збуњивати људе детаљним набрајањем закона, мера и указа. Грађани то не желе да чују“, додао је шеф државе.

Према Путиновим речима, путања развоја националних приоритетних пројеката треба да буде утврђена раније, како у средњорочној тако у далекој перспективи. Притом, он је нагласио да њихова реализација „уопште не значи да треба да заборавимо оне циљеве које смо раније поставили“.

„Међутим, наравно, треба уносити корекције које диктира сам живот“, нагласио је председник.

Планове за стварање савета за стратешки развој и приоритетне пројекте Путин је изнео на Петербуршком међународном економском форуму у јуну ове године. Најављено је било да ће на челу структуре бити председник лично.