НАТО је најкрвавија ратна машина данашњице - лидер Европске комунитаристичке партије за Восток

15-07-2016 11:02:25 | | / vostok.rs |

Не верујте ЕУ


После многобројних агресија НАТО пакта на земље широм света и масовне појаве теоризма и терористичких напада као последица истих, намерним проузроковањем мигрантских криза, затегнутости односа између Русије и ЕУ, јавља све већи евроскпетицизам овакве Европе каква је данас, као и јако противљење централизације власти на чему ради бирократија у Бриселу.

О овим питањима разговарали смо са лидером Европске комунитаристичке партије Орациом Мариа Гнером из Италије.

Орацио, који је политички циљ Европске комунитаристичке партије?

- Наш задатак је да се постигне ослобођење Европе од НАТО-а, успостави сарадња са БРИКС-ом, оствари европски "комунитаристички" друштвени систем у циљу остварења мултиполарног света. Такође, радимо на развоју концепта комунитарне економије.

Живите у италијанској регији Венето . Да ли постоји расположење становништва у смислу отцепљења од Италије?


- Да, постоји, али не већинско. Највеће такво расположење влада међу предузетницима.

Да ли Европска комунитаристичка партија подржава отцепљење Венета од Италије?

- Наша партија не жели одвајање од Италије. Имамо посебно разумевање за државне проблеме. С једне стране, ми мислимо да је облик националне државе прошлог века потпуно превазиђен због неких феномена који су се појавили и довели до лоше глобализације, а с друге стране не мислимо да је наша дужност да обновимо националну државу, а која је везана са одређеним историјски лошим питањима (угњетавањем мањина, вештачком творевином граница, империјализмом, итд). Ми желимо створање великог географског простора, уједињеног заједничком и солидарном цивилизацијом, као и да се заштите етнички, историјски и културни идентитети. Оно што обавезује у поређењу са сепаратистима је да заштитимо све разлике, а оно што нас повезује према националистима је да се боримо против глобализације. Имамо посебан план за то.

Какво је Ваше мишљење о изласку Велике Британије из ЕУ?

Моје мишљење је веома специфично. Наравно да волимо да видимо како "Брегзит" удара шамар право у лице бирократији ЕУ. Ми не волимо овакву Европу уопште, то је платформа за најгоре политичаре, "банкстере", финансијере и владајућу класу. Ми желимо да их бацимо на земљу, доле са њима!

Али, по нашем мишљењу "Брегзит" је створен од стране неких виши економских сила. У конкретном, говоримо о Сорошу и главним финансијерима САД. По нашем мишљењу, цепање Европе је коначан план америчке хегемониије како би се ширио хаос око Русије и како би се угасила свака могућност за европске револуције које би могле довести Европу ближе Русији (и Кини).

И засита, док Сорош плаћа све те покрете, то је управо зато да би створио солидно јавно мњење које је укључено у нападе на Русију, подржавајући НАТО и "људска права" итд.

С друге стране, вештачки створена велика финансијска криза бачена је на Европу, док су Сорош и "Отворена демократија" цртали линије за масовне имиграције које сада видимо, а све да би раздражили и огочили становнике ЕУ. Сада када се радничка класа и мали предузетници желе вратити у националне границе, окрећући леђа европским интеграцијама, САД и високи финансијски лоби имају оно што су хтели: могућност да се рапсадне ЕУ и ставрање још једне хаос-зоне на руским границама. Све је написано у геополитичкој стратегији Брзезинског. САД ће бити победник европског колапса.

Шта можете рећи људима у Србији и њеним властима које гурају Србију у ЕУ?

Народу Србије могу рећи: Не верујте Европској Унији! Ова Евопа није наша заједничка цивилизација, то је царство банака. Клоните се је и будите даље од ње. Србија има два идентитета: Европски и словенско-православни. Ако желите заиста бити близу Европе, помозите правој европској браћи да се боре против ове лажне Европе.

Шта мислите о НАТО интервенцијама у Србији, Либији, Авганистану, Ираку...

НАТО је најкрвавија ратна машина овог времена. НАТО је укључен у стварање хаоса широм света како би спровео главну стратегију САД: да уништи сваку врсту цивилизације. Можемо поновити речи Тацита: "Где су направили пустињу, они кажу да су направили мир.". Где год НАТО долази, ту је смрт. Нема више оправдања за НАТО, јер је хладни рат готов. Али, наравно, његова права сврха је да омогући америчку глобалну хегемонију. Доста је са њим!

Какав је Ваш став о насилном отцепљењу Косова од Србије учињену од стране САД и НАТО?

Док стојимо заједно са србским народом, мислимо да је косовска интервенција била прави злочин злочин против човечности. Немогуће је да људи који стално крше правила националног суверенитета могу створити сферу мира и просперитета. Једини задатак САД је смрт, а ми смо је видели.

Вања Савићевић


КАТЕГОРИЈЕ