Песков: Политизација спорта неприхватљива

18-07-2016 06:51:15 | | / vostok.rs |


Борба против допинга је приоритет за Русију, али санкције против невиних спортиста су неправедне, а политизација спорта је неприхватљива, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Kако је рекао, сам председник Русије Владимир Путин је у више наврата говорио да је коришћење допинга у спорту недопустиво, као и да се улажу велики напори како би се стало на пут свима који то чине, међутим, неправедно је санкционисати спортисте који су невини и који имају пуно право да наступају на спортским догађајима.

Упитан да прокоментарише чланак „Њујорк тајмса“ у којем се наводи да 10 земаља захтева од Међународног олимпијског комитета да забрани учешће свих руских спортиста на предстојећим Олимпијским играма у Рију, Песков је рекао да је у питању веома озбиљна тема, као и да се не треба водити медијским објавама већ изјавама званичника.

Русија у свом арсеналу има читав низ законских средстава како би заштитила интересе руских спортиста, а Москва је спремна да их у потпуности употреби, изјавио је он.

Песков је такође одбацио све наводе медија да је руски председник, уочи Олимпијских игара у Сочију, захтевао од руских спортиста да победе, односно да узму највећи број медаља.