Мутко: Огорчени смо на одлуку Арбитражног суда

22-07-2016 08:13:00 | | / vostok.rs |


Руска страна је огорчена због одлуке Спортског арбитражног суда који је донео одлуку о руским атлетичарима, рекао је министар спорта Русије Виталиј Мутко.

„Што се тиче одлуке Спортског арбитражног суда, ми смо веома огорчени. Жалба коју је поднео Олимпијски комитет Русије и 67 спортиста била је усмерена на то да се садашња правила која се односе на колективну одговорност не односи на људе који имају чисту репутацију и који немају дисциплинских прекршаја“, рекао је министар спорта Русије.

Он је огорчен одлуком арбитражног спортског суда и идентификацијом руских спортиста са навијачима. Министар је нагласио да га је стид због тога што се дешава у спорту, између осталог у атлетици.

Он је рекао да Међународни олимпијски комитет задржава за себе право на колективну суспензију руске репрезентације са Олимпијских игара, али и на колективну дозволу за учешће репрезентације.

Министар спорта Русије Виталиј Мутко изјавио је да ће руски атлетичари наставити да се боре за своја права све до обраћања цивилним судовима.

„Наставићемо заштиту части и достојанства, чак и да спортисти не оду на Олимпијске игре, мислим да је време за обраћање грађанском суду“, рекао је Мутко.

Он је додао да Спортски арбитражни су у Лозани крши „људска права“.

Раније је саопштено да је Спортски арбитражни суд оставио на снази одлуку Међународне асоцијације атлетских федерација да руски атлетичари неће учествовати на Олимпијским играма у Рио де Жaнеиру.