Исинбајева: Не верујем да ће нам МОК дозволити учешће на Олимпијади

22-07-2016 07:51:55 | | / vostok.rs |


Двострука олимпијска шампионка у скоку са мотком Рускиња Јелена Исинбајева изјавила је да више не верује да ће Међународни олимпијски комитет дозволити руским атлетичарима учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

„Током разматрања тужбе поднете Суду за спортску арбитражу стекао се утисак да су судије и саме схватале неправедност ситуације. Више не верујем да ће МОК дозволити руским атлетичарима да се такмиче на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру“, рекла је Исинбајева током видео-конференције на друштвеној мрежи ВКонтакте.

Раније је прес-служба МОК-а саопштила „Р-спорту“ да ће Извршни одбор те организације 24. јула одржати конференцијску везу и издати посебну изјаву.

Исинбајева је додала да ако МОК не дозволи учешће руским спортистима пре почетка Игара, она не види сврху да настави своје тренинге.

„У случају одбијања МОК-а да дозволи руским спортистима учешће на Олимпијади, не видим сврху да наставим своје тренинге“, изјавила је Исинбајева на видео-конференцији.

Суд за спортску арбитражу је у четвртак одбацио жалбу Олимпијског комитета Русије на одлуку Међународног удружења атлетских федерација (ИААФ), чиме се потврђује суспензија Руске атлетске федерације са свих међународних такмичења.

Као резултат тога, од руских спортиста на Олимпијским играма у Рију моћи ће да наступа само скакачица у даљ Дарја Клишина, која је раније добила индивидуалну дозволу ИААФ-а.