Руски спортисти поново на допинг листи

24-07-2016 09:51:39 | | / vostok.rs |


Међу позитивним резултатима тестова на допинг у другом таласу провера Међународног олимпијског комитета с олимпијских игара 2008. и 2012. године, има и оних који припадају руским спортистима, тврди Тајмс.

У петак је објављено да је након другог круга тестова на допинг 30 спортиста с Олимпијских игара 2008. и 15 спортиста који су учествовали на Олимпијским играма 2012. имало позитивне резултате.

Међународни олимпијски комитет је саопштио да од 30 позитивних тестова с Олимпијских игара у Пекингу 23 припадају носиоцима медаља.

Спортисти чије су тестови с Олимпијских игара 2008. године позитивни, јесу чланови осам националних комитета.

У петак је шеф Олимпијског комитета Русије Александар Жуков изјавио је да организација није добила обавештење о позитивним допинг контролама Руса након другог круга провера МОК-а.

Шеф независне комисије Светске антидопинг агенције Ричард Макларен је 18. јула објавио резултате истраге која се тицала нарушавања антидопинг правила на Зимским олимпијским играма 2014. у Сочију.

На основу ове истраге Светска антидопинг агенција је препоручила МОК-у да удаљи репрезентацију Русије с Олимпијских игара 2016. у Рио де Жанеиру.

МОК треба да донесе коначну одлуку о руској репрезентацији у недељу, 24. јула.

Тајмс саопштава да су водећи британски олимпијци заједно с водећим политичарима и лидерима светског спорта написали писмо МОК-у с молбом да удаљи репрезентацију Русије с Олимпијских игара у Рију због „нечувеног система употребе допинга у земљи“.