Клинтонова представила свог кандидата за потпредседника

24-07-2016 11:48:36 | | / vostok.rs |


Кандидат Демократске странке на председничким изборима у САД Хилари Клинтон представила је на скупу у Мајамију на Флориди свог партнера у трци за Белу кућу, сенатора и бившег гувернера Вирџиније Тима Кејна.

Они сада први пут заједно воде кампању од када је Клинтонова предложила Кејна за кандидата за потпредседника и настоје да пошаљу поруку оптимизма после републиканске конвенције током које су многи говорници упозорили да је Америка у паду.

Клинтонова је следбеницима у суботу рекла да ће њих двоје „понудити веома другачију визију“ Америке, чији ће циљеви бити „изградња мостова, а не зидова“.

Према њеним речима, порука конвенције Демократске странке, која се одржава идуће недеље биће да треба „пригрлити различитости“ које чини Америку великом, преноси „Глас Америке“.

Хилари Клинтон је описала Кејна као борца за мањине и осиромашене, који је све оно „што Доналд Трамп и Мајк Пенс нису“. Она је нагласила његову подршку праву жена да доносе сопствене одлуке о абортусу, и назвала га човеком који подржава права ЛГБТ заједнице, као и следбеником имиграционе реформе

Кејн је критиковао републиканског кандидата Доналда Трампа рекавши да тај бизнисмен „за собом оставља траг урушених живота свуда где крочи“.

Кејн је повремено говорио на шпанском и представио се бирачима говорећи о својој породици, вредностима којима је подучаван док је растао и каријери градоначелника, гувернера и сенатора. Он је истакао да је његова фамилија пригрлила вредности „вере, породице и радних навика“, преноси „Глас Америке“.

Кејн је ветеран међу демократама који себе описује као „досадног човека“. Он је умерењак са потенцијалом да привуче бираче које одбија Доналд Трамп и оне који можда не могу лако да пригрле Хилари Клинтон, наводи амерички радио.

Клинтон је за ТВ мрежу Си-Би-Ес рекла да Кејн никада није изгубио на изборима, да је био првокласни градоначелник, гувернер и сенатор и да је међу најцењенијим сенаторима које она зна.

Тим Кејн, 58-годишњи сенатор рођен је у Минесоти и завршио је право на Универзитету Харвард, где је студирао и председник Барак Обама.

Кејн течно говори шпански, који је научио док је био католички мисионар и наставник у Хондурасу. Како је наведено у његовој биографији, Кејн је посматрао сиромаштво из прве руке у Централној Америци и видео како оно утиче на људски дух. Боравак у Хондурасу га је навео да подржи давање држављанства недокументованим имигрантима у САД — што је став који ће вероватно привући хиспанске бираче.