Стејт Департмент одобрио одлазак чланова породица особља из Турске

26-07-2016 08:52:55 | | / vostok.rs |


Америчка амбасада у Анкари саопштила је да је Стејт департмент одобрио породицама запослених да напусте земљу по вољи. Саопштењу долази током ванредног стања уведеног после неуспелог пуча који је био 15. јула.


Добровољни одлазак чланова породица запослених је дозвољен и од стране америчке амбасаде у Анкари и Генералног конзулата САД у Истанбулу.

"Стејт департмент је ову одлуку донео након 15. јула и покушаја државног удара и накнадним изјавама од стране турске владе државе, као и 90 дана ванредног стања" сигурносни поруци објављеној на интернет страници амбасаде у уторак држава.

Одељење "саветује америчким држављанима да добро размисле о путовањима у Турску".

Такође, ови потези америчке амбасаде су повезане и са информацијом која се јуче појавила, односно да је бивши командант НАТО снага у Авганистану, пензионисани генерал америчке војске Џон Ф. Кембел, организатор неуспелог покушаја пуча у Турској.

Генерал Кембел (59) је „једна од кључних фигура која је организовала и контролисала војнике који су покушали да изврше пуч у Турској“, објавио је лист, позивајући се на добро обавештене изворе.

"У овом периоду, амерички грађани у Турској могу видети повећану активност полицијских и војних снага, као и ограничења кретања," наводи се у меморандуму послат САД грађана који живе у Турској.


Особљу америчке владе у Турској је забрањено да путује у југоисточне делове земље, а америчким грађанима се саветује да "избегну подручја у непосредној близини границе са Сиријом."

РТ, Восток