Олбрајтова: Победа Трампа била би поклон за Путина

27-07-2016 09:14:25 | | / vostok.rs |


Медлин Олбрајт тврди да би победа на изборима републиканског кандидата за председника САД Доналд Трамп била „поклон“ за руског председника Владимира Путина.

Бивша америчка државна секретарка Медлин Олбрајт изјавила је да би победа републиканског кандидата за председника САД Доналда Трампа била „поклон“ за руског председника Владимира Путина.


„Победа Трампа на изборима у новембру била би поклон Владимиру Путину и, с обзиром да смо сазнали о недавним руским потезима (наводна умешаност Русије у хаковање електронске поште Националног комитета Демократске партије), Путину би било драго да Трамп победи. А то би требало да брине сваког Американца“, рекла је Олбрајтова обраћајући се окупљенима на Националној конвенцији Демократске партије у Филаделфији.


Веб-сајт Викиликс објавио је 22. јула готово 20.000 имејлова Националног комитета демократа. Кампања кандидата демократа за председника САД Хилари Клинтон саопштила је да би руски хакери могли да стоје иза тог цурења информација, како би помогли републиканском кандидату Доналду Трампу у трци за председника. Трамп је исмејао кампању Клинтонове због тих оптужби.

У уторак је портпарол Кремља Дмитриј Песков одбацио оптужбе о руској умешаности у сајбер-напад на демократе као „апсурдан“ и рекао да је то покушај да се „манично употреби“ питање Русије у америчког изборној кампањи.

Сајбер-напад је објављен на дан отварања Конвенције демократа у Филаделфији, када је „Викиликс“ објавио око 20.000 имејлова Демократске странке који сугеришу да се активно радило на дискредитацији кампање сенатора из Вермонта Бернија Сандерса.