Викиликс објавио говорне поруке Демократске странке САД

28-07-2016 10:40:43 | | © Thomas Coex / AFP/ vostok.rs |


Трећег дана на националној конвенцији Демократске странке, када су председник Барак Обама и кандидат за потпредседника Тим Кејн требали да говоре, Викиликс је објавио хаковане говорне поруке врха званичника Демократске странке.

Нови објављени материјал укључује 29 говорних порука у укупном трајању од 14 минута. Многе од њих су жалбе усмерене на Демократски национални комитет.

Оснивач Викиликса Џулијан Асанж је упозорио Ци-ен-ен да би могло бити "много више материјала" након објављивања објављивања хакерисане електронске поште Демократског националног комитета прошлог петка.

"Бесна сам на то што радите за Берни Сандерса," каже саговорник из подручја 480 телефонског кода који покрива Феникс.

"Он добија све више утицаја. Имам фиксне приходе и потрошио сам преко $300 на Хиллари, а оно што ја видим је ДНК нагиње уназад ка Бернију. Берни је најгора особа на свету иако ради у демократској партији, јер он није демократа. Молим те немој га подржавати. Није ме брига за Сандерсове присталице, већина њих ће гласати за Хиллари ионако. Откажи му подршку, особи која воли да игра на карту жртве, а који је такође нападан од Хиллари јер даје Трампу све његове теме разговора. Јa ћу напустити Демократску странку ако странка настави да мази Берни Сандерса. Решите се тог шупка"

Такође, два позива из подручја кода 480 жалили су се Демократском националном комитету на Сандерса, питајући се зашто ДНК дозвољава Корнелу Весту да се придружи одбору када је он "обично ђубре."

Већина говорних порука су једноставно остављање са именима и бројевима за повратни позив, или остављајући подсетника за конференцијски позиви.

Једна особа, позивајући од из подручја кода 267 који покрива Филаделфију, тражио је како да дође до прве даме, Мишел Обаме.

Виликиакс је објавио скоро 20.000 порука електронске поште прошлог петка, а која је показала тајне договоре на највишем нивоу управног органа Демократске странке, а што је натерало на оставку председника ДНК Деби Васерман Шулц.

РТ, Восток