Француски парламентарац: Европски парламент ће подржати укидање санкција Русији

29-07-2016 08:18:51 | | / vostok.rs |


Европски парламент дошао је до закључка да санкције против Русије немају сврху и највероватније ће подржати иницијативу националних партија да их укину, изјавио је виши француски парламентарац Тјери Маријани.

Национални и регионални парламенти Француске и Италије одавно позивају националне владе на укидање санкција Русији, наводећи да оне наносе штету локалној привреди. Недавно је белгијска Народна партија изазвала расправу о европским санкцијама у предлогу за национални парламент.

„Видимо да многе чланице европских парламената почињу да схватају да антируске санкције не функционишу и нису ефикасне“, рекао је Маријани, члан одбора за спољне послове француског парламента. Знам да ће други парламенти у Европи подржати предлог за укидање антируских санкција“, посланик је рекао новинарима и додао да је француски парламент дао пример остатку Европе.

Француски министар спољних послова Жан Марк Ејро изјавио је прошле недеље у Вашингтону да је Париз вољан да постепено укида санкције које су Русији уведене 2014, након што су оба дома француског парламента ово изгласала почетком године.