Кијев послао протестну ноту Москви због Крима

29-07-2016 09:19:26 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Украјине послало је Русији протестну ноту због укључивања Крима у састав Јужног федералног округа Руске федерације, саопштава се на сајту тог ресора.

„Министарство иностраних послова Украјине изражава одлучан протест због одлуке да се привремено окупирана територија Аутономне покрајине Крим и град Севастопољ укључе у састав Јужног федералног округа… Поводом наведене одлуке, Министарство иностраних послова Украјине је упутило одговарајућу ноту руској страни“, наводи се у саопштењу.

Стални представник Украјине при УН Владимир Јељченко написао је на Твитеру да је Украјина упутила Савету безбедности УН нацрт саопштења за медије о проглашавању одлуке председника Русије Владимира Путина о укључивању Крима у Јужни федерални округ невалидном.

Како је саопштио радио „Слобода“ дипломата је предложио савету да изађе са овим саопштењем. Према његовим речима, саопштење одражава подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине.

Јељченко планира да докаже генералном секретару УН Бан Ки Мун „ништавност одлуке Путина“ током седнице Савета безбедности.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут